Пропускане към основното съдържание

ММП 21: Цветя

 Обичам пролетта, когато всичко ражда се отново...   на всяко клонче има цвете и въздухът ухае на зюмбюли. Лалета, фрезии, нарциси, малки лилави теменужки и огромни букети люляк - отварят душата ни за света и красотата на природата, връщат ни вярата в доброто и рисуват картини на живо пред очите ни. Цветята са нещо специално и затова те са в центъра на 21-то ни микс медия предизвикателство, в което ви каним да ги включите в проектите си.

Течето е наша гостенка този месец.
Вижте  какъв  нарцис ни е направила  - толкова истински и жив изглежда, че ни иде да го помиришем през монитора.
Ето какво казва тя за своята картичка-вдъхновение:
"Сладурският картишочешки екип ме покани за гост дизайнер в цветното априлско предизвикателство.
Приех с удоволствие... въпреки творческата ми криза :-).
Цветът на нарциса е от тънка креп хартия, а листата и дръжките от принтерен картон. Постарах се все пак да има миксмедия елемент в картичката ми като направих фона с акварелни моливи по техника, чието име не помня, но в общи линии в цветни локвички потапям хартията и... каквото стане! Аз топих няколко пъти, докато ми хареса. Тъмните едва забележими пръски направих с четка и пак с цвят от акварелен молив. Отпечатах текстовия печат на Scrapberies, лепнах две парченца микровелпапе и обрамчих с тегел. Това е всичко! Както виждате няма нищо сложно - темата е приятна и лесна и чакам с нетърпение да се включите!"
Течето ни е гостувала с чудесни уроци в Картишок. Може да си ги припомните тук:

Играта 11: Маргаритките на Течето - Kartishok

 

БГ феи с идеи: Уроче за хортензия от Течето - Kartishok

Ирена

Моето вдъхновение за Вас са тези три пана от мукава. Намазах основите обилно с гесо, Смесих акварелни пастели NeoColor II, добавих текстов фонов печат с перманентно черно мастило и прозрачна текстурна паста през стенсил на тухлички. Цветята и листата отпечатах с ембосинг мастило върху предварително оцветен с brusho cristals акварелен картон. Използвах черна ембосинг пудра. Залепих всичко, лакирах и добавих метални елементи.



Кат

Аз изненадах себе си като се потопих в синьо-зелена гама и избягах от любимите розови краски. Но тревата е тъй зелена, небето е тъй синьо, а цветята тъй прекрасни, че няма никакво значение какви цветове са, само да ги има.
Имам си и страничка в арт журнала - представлява сушилня за листа и клончета в различни нюанси на зеленото. Листата отдавна влязоха в разни други проекти, но фонът, който оставиха след себе си е чудесен и пролетно свеж, така че аз само добавих малко цветя, позитивни надписи и една фея (подарък ми от друга горска фея) и страничката беше готова.
Още цял куп цветя  се търкалят по работната ми маса - все още  леко смачкани, не съвсем довършени, но пък какво от това - и в природата няма съвършенство на 100%.  Така че ако не сте се пробвали скоро и в това начинание, хващайте ножичка, пънч, щанца и ни покажете какво можете. Ние ще помагаме с подходящи уроци през следващия месец в Картишок.

Кали 

Въпреки, че сме я пуснали малко в ученическа ваканция, Кали за нас е синоним на цветята в картичките, така че подбрахме някои от най-любимите ни нейни проекти и ви ги показваме накуп, за да въздъхнем всички и да си кажем - Който го може, го може!

Ако сме ви вдъхновили достатъчно, за да искате да се включите този месец при нас, но не знаете откъде да го подхванете, нека ви помогнем малко и с пазара.

Цветята  са толкова популярни сред крафт производителите на материали, че може да ги намерите почти под всякаква форма:
 http://b-wow.net/scrapbooking-paper-pad-harvest-meadow.html
 http://b-wow.net/scrapbooking-paper-pad-heart-painted-6.html
Може да намерите още много такива красиви колекции при споносора ни този месец - Магазинчето на Бо Крафт нещица, които са приготвили за вас ваучер на стойност 30 лв. Там харесахме за вас  още:
  •  има чудни печати с цветя
 
  • има салфетки, папки за релеф, стенсили
 
  • има толкова много щанци, които биха ви помогнали да оформите цветята си като истински


Каквото и да си изберете, непременно ни го покажете - искаме този месец да превърнем блога ни в приказна цветна градина и се надяваме с ваша помощ да успеем.
екип Картишоци

Коментари

  1. Страхотно предизвикателство :)

    ОтговорИзтриване
  2. Моля участник №10 Екатерина Маринова да промени настройките на достъпност до снимката, която споделя, за да може да бъде видяна.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20