Пропускане към основното съдържание

ММП 36: Надя Хмелевская или просто Smilla

Ето ни и нас в мрачния, леко меланхоличен, неделя следобед. Избрали сме най-подходящата вдъхновителка за това време и този сезон - Надя, или както е по-известна в творческите среди:

Smilla

 Творец, талантлив художник, скрапбук маниак, ярък представител на стила botanical vintage. Тя твори с много естествени елементи от природата. Тефтерите и представляват разнообразна купчина от дантели, платове, изсъхнали цветя, хартиени елементи и все пак всичко това е хармонично, красиво и привлича погледа ти, навявайки мисли за природата около нас.


Източник:блога на Смила
Нейните великолепни рисунки с акварел, както и тефтерите и може да разгледате в Инстраграм профила и. 

Източник
Има и youtube канал, но за съжаление няма да намерите уроци в него. Тя води различни платени онлайн курсове, за които може да научите повече в блога и.

 Изборът ни беше предопределен освен от времето навън и от една тема, с която ще ви занимаваме през октомври в Картишок - а именно, рециклирането, опазването на природата, преобразяването на вещите и как ние, с нашето хоби се вписваме в тази важна тема.
Подарък за победителя ще има, но той също е в тон с избора ни - ще бъде подбран от една от нас пакет със  "second hand" материали, които може да са пълен боклук за един, и съкровище за друг от вас.
А ето как ни вдъхнови Смила.

Ирена

Септември беше много натоварен месец за мен и семейството ми. Между задължения, първокласничка, пътешествия и хиляди задачи обаче някак среднощно се промъкна и това платно - есенно, но пълно с надежди и добри обещания:




Мартина

Аз се включвам с един сватбен албум в стила на Смила, който изработих с огромно удоволствие.
















Да си призная, за срамота, аз дори не бях чувала за тази великолепна крафтърка, преди Кали да обяви колко много я харесва и да я предложи за вдъхновителка. Имах само няколко часа на разположение за да направя нещо за вдъхновение и реших да са АТС картички, които да занеса на срещата на Картичкофурии в Благоевград. Показвам ви ги, макар че дори не са изсъхнали още. За основа ми послужиха две празни ролки от тоалетна хартия, отгоре наредих малки парчета дантели и хартии, останали ми от други проекти, а цветята са съвсем истински, брани от мен и дъщеря ми и забравени в колата, където са се превърнали в чудесен хербарий. 


Очакваме с нетърпение да разчистите бюрото и да се появите с новите си творения в нашето ново предизвикателство.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20