Пропускане към основното съдържание

ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Може да е края на октомври и времето навън да ни радва с циганско лято, може някои от вас да са още на морска тема, но е време да се размърдате и да извадите коледните печати, стенсили и щанци. Коледа ей сега ще долети и ще очаква от вас да сте произвели поне по картичка, две. Затова  решихме да ви стимулираме от рано и да ви дадем 2 месеца време да се включите в коледното ни предизвикателство.
Искаме обаче да ви затрудним мъничко.
1. Даваме ви свобода да се вдъхновявате от когото си искате. Български, чуждестранен творец или от себе си... Вие си решавате сами, само моля да посочвате източника на вдъхновение.
2. Няма ограничения и изисквания за брой участия. Но! За да имате възможност да получите наградата ще трябва да се броите за нея. Няма да ви караме да правите  12 Коледни тага, дори и на нас ни се струва мисия невъзможна. Но ви каним да разкажете и покажете любим ваш микс медия дизайнер и да споделите негов коледен проект. Най-интересните разкази ще публикуваме тук, в блога ни за предизвикателства. Така ще напълним заедно това местенце с прекрасни вдъхновения.

Наградата за предизвикателството е осигурена от Крафт нещица и любезната и усмихната Бо. 

Крафт-нещица

http://b-wow.net/


А ето какво подбрахме ние за вас като вдъхновения по темата:

Мартина Стойчева

Има толкова много вдъхновение на тема Коледа в Pinterest, толкова прекрасни и още по-прекрасни творения, че е трудно човек да определи кой най-много му харесва.
За мен вдъхновението на тема Коледа идва веднага, в момента, в който погледна картичките на рускините. Не знам дали е защото живеят на по-хладно и зимата им е доста по-люта, но тези момичета правят от нищо нещо. А резултатите в повечето случаи са  страхотни!
Ако трябва обаче да избера само една от тях и темата да е Коледа, определено ще ви препочръчам да разгледате Ira Angold.
Има потресаващо красиви Коледни картички.
И малко миналогодишно вдъхновение от мен:
Ирена Стефанова

Моят фаворит в Коледните проекти е Viki Papaioanou. В блога ѝ в YouYube канала ѝ може да откриете най-различни проекти - изчистени и много семпли картички, арт-журнални странички и пана. 
Много любимо ми е това нейно платно. Повече за това как е направено може да видите във видеото, като последвате този линк.
 
 


 А тази страничка направих, вдъхновена от следващото нейно видео:
Накрая споделям любимото ми Коледно пано, което може да видите "на живо" в местенцето на Картишок. Направих го вдъхновена от Вики и техниките, които споделя така щедро в YouTube канала си.Кали

Винаги съм обичала да правя коледни етикети. Намацани с пасти за сняг, мастила и брокати май са били MIX MEDIA преди да съм знаела какво е това. И въпреки, че идеята на Тим Холц за 12 коледни тага - 12 Tags of Christmas  да ми е била известно вдъхновение, моите никога не се получиха като неговите.   Та за това по съвет на Кат любим дизайнер, който да ви вдъхнови ще съм си (скромно-нескромно) аз.
Кат

Много ми е труден старта на коледните проекти, но пък веднъж започнала, нямам спирачки. Най-важното е да се вманиача в някакви цветови схеми - после е лесно. Изборът обикновено ме удря по главата под формата на хартийки, печатче, или пък картичка на някой крафтър. Рядко се спирам на традиционните коледни зелено и червено, да не кажа, че хич не ме вдъхновяват. Но миналата година ми беше графична Коледа в черно-бяло и златно, преди това крафт и червено, синьо, бяло и розово.... а засега съм си харесала едни хартии в лилаво от Бо, така че ще видим накъде ще ме избие. До тогава ви споделям коледните картички на една моя адашка - Кат, която определено може да ви вдъхнови вместо мен.
Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2015/11/better-get-my-skates-on.html


Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2017/11/simon-saystear-it-up.html

Източник и урок в снимки

Източник и уроче тук

Ето и най-любимата ми коледна картичка от миналата година, която запазих за себе си от егоистични подбуди.

А сега е ваш ред. Очакваме коледните ви проекти - колкото по-различни, интересни и оригинални, толкова повече ни радват.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледен албум за вдъхновение

Днес ви показвам моят проект за нашето коледно предизвикателство  - ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Наградата е осигурена от нашата приятелка Бо и нейният магазин Крафт нещица.
 Обичам да използвам в  моите албуми много микс медия продукти и техники. Почти винаги  заснежавам краищата на дизайнерските хартии с бяла боя/бяло гесо или кракле. За тъмните основи използвам и шаблони, с които добавям десен по целия контур. Много харесвам и как контрастира бялото върху крафт картона и за това тук го използвах за основи за снимките, които изпъстрих със снежинки.   А след като направя декорациите "обледявам" всичко с любимия ми халогенен брокат, който не е много "тежък" и наистина създава леден ефект и малко бляскава тържественост.   Много ми хареса и как всяка страничка носи своето малко послание. Нямаше как да го получа ако не бяха разкошните стикери на Картишок, които може да намерите във всякакви варианти в магазинчето на Бо.  А ако това не ви е дост…

ММП 33: Dorota_mk

 Тя е! Единствена  и неповторима, разпознаваема и уникална, с албумите, които твори. Всички я харесваме и сме разглеждали албумите и с часове. Картичките и са изящни и нежни, върху тях почти винаги греят цветя, а пликовете и кутиите и са  съвършени.
Тя е: полската вълшебница на скрапбукинга Dorota_mk (Dorota Kopeć).


Няма какво повече да показваме - разходете се из блога и, насладете се на красотите и се върнете вдъхновени тук, за да покажете какво сте сътворили.
Награда, разбира се ще има,  за един от вас,  и тя ще бъде в тон с вдъхновителката ни - комплект заготовка за албум и декорация за него.
Ето как и ние от тима на Картишок се вдъхновихме и отговорихме на предизвикателството, наречено Дорота.

Мартина Кой не я познава, кой не е чувал за нея...Дорота. Жената бълва количества албуми, картички, тагове, кутийки и  още безброй други проекти, постоянно.  Тя всъщност, поне според мен, е неизчерпаем източник на вдъхновение. За това ни предизвикателство бях вдъхновена от две картички на …