Пропускане към основното съдържание

ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Може да е края на октомври и времето навън да ни радва с циганско лято, може някои от вас да са още на морска тема, но е време да се размърдате и да извадите коледните печати, стенсили и щанци. Коледа ей сега ще долети и ще очаква от вас да сте произвели поне по картичка, две. Затова  решихме да ви стимулираме от рано и да ви дадем 2 месеца време да се включите в коледното ни предизвикателство.
Искаме обаче да ви затрудним мъничко.
1. Даваме ви свобода да се вдъхновявате от когото си искате. Български, чуждестранен творец или от себе си... Вие си решавате сами, само моля да посочвате източника на вдъхновение.
2. Няма ограничения и изисквания за брой участия. Но! За да имате възможност да получите наградата ще трябва да се броите за нея. Няма да ви караме да правите  12 Коледни тага, дори и на нас ни се струва мисия невъзможна. Но ви каним да разкажете и покажете любим ваш микс медия дизайнер и да споделите негов коледен проект. Най-интересните разкази ще публикуваме тук, в блога ни за предизвикателства. Така ще напълним заедно това местенце с прекрасни вдъхновения.

Наградата за предизвикателството е осигурена от Крафт нещица и любезната и усмихната Бо. 

Крафт-нещица

http://b-wow.net/


А ето какво подбрахме ние за вас като вдъхновения по темата:

Мартина Стойчева

Има толкова много вдъхновение на тема Коледа в Pinterest, толкова прекрасни и още по-прекрасни творения, че е трудно човек да определи кой най-много му харесва.
За мен вдъхновението на тема Коледа идва веднага, в момента, в който погледна картичките на рускините. Не знам дали е защото живеят на по-хладно и зимата им е доста по-люта, но тези момичета правят от нищо нещо. А резултатите в повечето случаи са  страхотни!
Ако трябва обаче да избера само една от тях и темата да е Коледа, определено ще ви препочръчам да разгледате Ira Angold.
Има потресаващо красиви Коледни картички.
И малко миналогодишно вдъхновение от мен:
Ирена Стефанова

Моят фаворит в Коледните проекти е Viki Papaioanou. В блога ѝ в YouYube канала ѝ може да откриете най-различни проекти - изчистени и много семпли картички, арт-журнални странички и пана. 
Много любимо ми е това нейно платно. Повече за това как е направено може да видите във видеото, като последвате този линк.
 
 


 А тази страничка направих, вдъхновена от следващото нейно видео:
Накрая споделям любимото ми Коледно пано, което може да видите "на живо" в местенцето на Картишок. Направих го вдъхновена от Вики и техниките, които споделя така щедро в YouTube канала си.Кали

Винаги съм обичала да правя коледни етикети. Намацани с пасти за сняг, мастила и брокати май са били MIX MEDIA преди да съм знаела какво е това. И въпреки, че идеята на Тим Холц за 12 коледни тага - 12 Tags of Christmas  да ми е била известно вдъхновение, моите никога не се получиха като неговите.   Та за това по съвет на Кат любим дизайнер, който да ви вдъхнови ще съм си (скромно-нескромно) аз.
Кат

Много ми е труден старта на коледните проекти, но пък веднъж започнала, нямам спирачки. Най-важното е да се вманиача в някакви цветови схеми - после е лесно. Изборът обикновено ме удря по главата под формата на хартийки, печатче, или пък картичка на някой крафтър. Рядко се спирам на традиционните коледни зелено и червено, да не кажа, че хич не ме вдъхновяват. Но миналата година ми беше графична Коледа в черно-бяло и златно, преди това крафт и червено, синьо, бяло и розово.... а засега съм си харесала едни хартии в лилаво от Бо, така че ще видим накъде ще ме избие. До тогава ви споделям коледните картички на една моя адашка - Кат, която определено може да ви вдъхнови вместо мен.
Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2015/11/better-get-my-skates-on.html


Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2017/11/simon-saystear-it-up.html

Източник и урок в снимки

Източник и уроче тук

Ето и най-любимата ми коледна картичка от миналата година, която запазих за себе си от егоистични подбуди.

А сега е ваш ред. Очакваме коледните ви проекти - колкото по-различни, интересни и оригинални, толкова повече ни радват.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП: 30: Тифани Солорио

Здравейте, мили читатели! Днес отново е време за ново предизвикателство. Този месец искаме да ви провокираме с един творец, който много от вас може би познават. Една симпатична и много сладкодумна дама от Америка -  Тифани Солорио. Нейният стил е силно разпознаваем и много популярен в социалните медии.  Характерни за нея са цветята и използването на арт камъчета. Така че, пригответе си цветя, задължително. Тя има YouTube канал, в който могат да бъдат разгледани огромното й количество клипове, в които показва, обяснява и дава съвети кое, как се прави. Слушайки приятната музика в клиповете й, можете да гледате в захлас часове.
И само между другото, дръжте по едно око в блога, защото може и да получите вдъхновение от "извора" този месец. Ето какво сътворихме ние: Мартина Аз бях вдъхновена от нейните изменени бурканчета. (Клипчето можете да гледате тук.) И тъй като отдавна не бях правила такъв проект, реших да преобразя едно малко детско шишенце във вазичка за някои от цветята …

ММП 33: Dorota_mk

 Тя е! Единствена  и неповторима, разпознаваема и уникална, с албумите, които твори. Всички я харесваме и сме разглеждали албумите и с часове. Картичките и са изящни и нежни, върху тях почти винаги греят цветя, а пликовете и кутиите и са  съвършени.
Тя е: полската вълшебница на скрапбукинга Dorota_mk (Dorota Kopeć).


Няма какво повече да показваме - разходете се из блога и, насладете се на красотите и се върнете вдъхновени тук, за да покажете какво сте сътворили.
Награда, разбира се ще има,  за един от вас,  и тя ще бъде в тон с вдъхновителката ни - комплект заготовка за албум и декорация за него.
Ето как и ние от тима на Картишок се вдъхновихме и отговорихме на предизвикателството, наречено Дорота.

Мартина Кой не я познава, кой не е чувал за нея...Дорота. Жената бълва количества албуми, картички, тагове, кутийки и  още безброй други проекти, постоянно.  Тя всъщност, поне според мен, е неизчерпаем източник на вдъхновение. За това ни предизвикателство бях вдъхновена от две картички на …

ММП: 31 Ingrid Gooyer и изчистените ѝ микс медия творби

Скъпи наши микс-медия приятели, благодарим на всички, които се включиха в последното ни предизвикателство! Показахте ни много красиви и вдъхновяващи проекти.
Днес продължаваме с поредното фен-арт предизвикателство, вдъхновени от Ingrid Gooyer.
Тя е много талантлив микс-медия артист, а нейните творби могат да бъдат определени като много рядко срещания CAS (Clean And Simple) миксмедия. С какво накратко се характеризира   изчистения стил в микс медията и не е ли той оксиморон?
- големи бели полета
- изчистен дизайн
- ясно послание
Ингрид доказва, че не само е възможно да твориш изчистени микс медия творби, но дори те са изключително силни като послание и стойност.Ако разгледате подробно блога ѝ, със сигурност ще забележите, че е дизайнер на австралийската 2 Crafty Chipboard компания и може би затова във всичките ѝ (или почти всички) проекти присъстват елементи от чипборд. Освен чипборд елементи, по платната ѝ има тонове бяло гесо, всякакви цветя - както хартиени, така и от плат или …