Пропускане към основното съдържание

MMP 38: Да рециклираме

Ето ни. Завърнахме след малка почивка, в която да прегрупираме силите, идеите и новите теми за предизвикателства. Няма да ви лъжа - бяхме на ръба дали да продължим, но понеже вярваме в знаците на съдбата, точно на време се яви един  такъв знак в лицето на новия член на екипа:

 Поли Христова

Тя е разкошна, неповторима и влага сърце и душа във всичко, което прави. Има великолепно чувство за хумор и го проявява често в картичките си. Може да я намерите само и единствено в блог пространството: Отбивка за отмора и усмивка е името на блога и  и си струва да си го запишете и наминавате редовно през него. Ето каква тема ви измисли тя:

Рециклиране

Привет на всички, едва дочакали първото предизвикателство за 2019 г на Картишоците . Винаги съм предпочитала българските блогове за предизвикателства, защото смятам че в България има достатъчно  пълни с прекрасни и оригинални идеи творци, които заслужават да имат собствено местенце, където да споделят сътвореното от тях. Където аз, която не съм много добра с чуждите езици, разбирам всичко написано и не се чудя тази или онази фраза на английски, немски или друг език, какво точно значи и дали това, което направя ще отговаря на всички условия, написани в съответното предизвикателство. За мое съжаление те не са много. Това са причините, поради които с удоволствие реших да се включа като вдъхновител на това предизвикателство с една  много любима за мен тема "Рециклиране". Извадих голяма купчина  нeщица, събирани от къде ли не със конкретна идея за всяко едно нещо, а за някои имам и  повече от една идея. Като за начало реших да оползотворя ролка от тиксо, което на работа използваме доста често и една деформирана сламена шапка като ги преобразя в една мини кошничка, която може да бъде напълнена с лакомства или великденски яйца или някой подходящ по големина подарък примерно. В следващите няколко снимки са показани най-важните етапи от превръщането на ролката в кошничка, а повече за процеса може да прочетете в блога ми.


 

 



А от изрезките от шапката и канапа и още няколко боклучета, избегнали кошчето, спретнах и една картичка:
Втората ми идея е свързана с пликовете, в които подаряваме картичките. 
Ако нямате подходящ плик за картичка или пък са ви втръснали обикновените такива, може да си направите сами от стара книга или атлас в моя случай.Този плик е особено подходящ за картичка за пътешественици. Бихте могли да го зашиете с машина и да го декорирате по ваш вкус, но аз избрах да го зашия на ръка с дебел вълнен конец и леко да го декорирам . Имам и стар учебник по пеене, от който би станал прекрасен плик за картичка с музикален инструмент например.Тези пликове в подходящи размери могат да служат и за други цели,които оставям на вашето въображение .

  Мартина

Здравейте и добре дошли в новото ни предизвикателство за тази година!
Благодаря на Поли, която даде нов старт тази година. В това число и на мен, защото най-накрая реших да изменя шише от стар парфюм, което не исках да изхвърля. Добре, че съм го запазила. Така, успях да комбинирам новото Рециклиращо предизвикателство със Св. Валентин.

Първата стъпка е да подготвим шишето с подходяща основа. И тъй като материала е стъкло, ни трябва основа за стъкло. Аз използвах такава на Stamperia.
След това залепих капачката и покрих с бяло гесо. Направих си сърца и орнамент от глина и още преди да изсъхнат, ги залепих. Съхненето отнема почвечко време, така че ако имате някакво бързосъхнещо лепило или медиум, ползвайте него. Следващата стъпка беше да добавя текстура. Използвах Texture Paste Black Sand на Prima/Finnabair и една паста от Фабрика декору със ситни стъклени топчета. Може да се замени със смес от лепило и стъклени топчета. След това намазах с Crackle Paste на места и оставих да изсъхне.
За да добавя цвят ползвах няколко от металик боичките на Прима: Dark Velvet, Wild Fuchsia, Pink Blush и Frozen Berries. И накрая любимата ми част - вакси. Тук използвах - Brushed Iron, Old Silver и White Gold.




Ирена

Моят проект за вдъхновение е преобразена метална кутия от бисквити.
Първата стъпка в трансформацията на кутията беше да я покрия с медиум за декупаж. Декорирах с изрязани от бирен картон елементи, гипсови фигурки, пластмасови цветя и метални елементи. Следващата стъпка беше да покрия всичко с имитиращата ръжда паста Rusty paper на Viva Decor. Залепих всичко с гел медиум. Добавих акрилни бои и оксидни мастила и завърших с метална паста месинг. Повече детайли за използваните материали може да намерите в блога ми.


Камерата не успя да улови блясъка на металната паста, но се надявам дори с несъвършени снимки да успяхте да доловите удоволствието, което преживях, докато я правих.

Кат

Здравейте и от мен. Темата с рециклирането ми е много любима и се радвам, че благодарение на най-новата картишочка Поли, успяваме да я реализираме тук, под формата на предизвикателство. Аз реших да променя едно коледно платно, което направих тази Коледа, но грам не ме радваше. Всеки път като го погледнех и ме хващаше бяс. Добавих в списъка и едни лалета, купувани незнайно кога и по какви причини, които отдавна трябваше да са в полет към кошчето. Като за капак счупих бурканчето на една зелена акрилна боя и това предопредели вида на рециклираното ми платно.
Исках да е пролетно, свежо и цветно, за да го окача в офиса и да ми напомня, че пролетта ни дебне зад ъгъла.


Очакваме да видим с нетърпение какво ще измайсторите вие!

Имате един месец да се огледате и да измислите коя ненужна вещ около вас да прекроите в нещо красиво.
Ние пък сме ви подготвили награда - 30 лв ваучер от българско крафт магазинче.
Inlinkz Link Party

Коментари

  1. Обичам Поли! Браво и за попълнението и за предизвикателството!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ! И аз те обичам и чакам да се включиш в предизвикателството :)

      Изтриване
  2. Поздравления за Поли и вас, момичета! Винаги съм се възхищавала на всичко сътворено от нея! Изключителен творец, който винаги съумява да бъде интересен и различен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани ! Чувствата са взаимни :) Вярвам ,че ще имаме възможност да се насладим на твоя вариант на тема " Рециклиране "

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20