Пропускане към основното съдържание

Страничка от Мартина

Здравейте, мили читатели на Картишок!
Надявам се лятото ви да е горещо и да минава бавно и лежерно.
Днес съм тук, за да ви покажа една нова страничка в арт журнала ми.

Идеята за нея ми дойде, докато разглеждах в Pinterest един от моите бордове.
Много обичам да си запазвам изрази и цитати и съм си направила отделен борд, специално за тях. Така, разглеждайки ги попаднах на цитат, който ме вдъхнови за тази страничка.


Да ви призная, докато гледах всяко клипче с арт журнална страничка на Вики,
много ме загложди, че нямам нейните материали.
Оказа се, че изобщо не е нужно да имам всичко, което тя ползва.
Направих си фон с металик боичките на Прима, с помощта на мокра кърпичка.
След това, с дистрес мастило през стенсил добавих тук-там пукнатини, 
малко паста през друг вид стенсил и някилко вида печати с черно архивно мастило.
Реших, че този печат с цветя на Прима е идеален за фразата ми. 
Оцветих цветята с пастелите на Прима в малко по-ярки цветове, за да изпъкнат.
Остана само да си нарисувам саксията и лейката.
За щастие, те се оказаха лесни за рисуване и оцветяване.
Накрая минах краищата с черно мастило, нещо типично за Вики.
Сенките на сакията, лейката и цветята направих с Pitt Brush маркерите на Faber Castell.
Поръчах си три цвята, защото не се удържах.
Определено вършат страхотна работа и много ми харесват.
Финалните щрихи бяха да си наравя заглавието с печати и типичното за Вики използване на бял и черен тънкописец за акцент.

Това беше от мен.
Надявам се моята страничка да ви е харесала и да ви е вдъхновила.
Не се съмнявайте в себе си, нужно е само да опитате.
Използвайте каквото имате и най-вече въображението си.
Не забравяйте, можете да използвате и готови изображения, дигитални печати, салфетки и оризова хартия за декупаж. 
Всичко е позволено!

До скоро и хубаво лято!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20