Пропускане към основното съдържание

Страничка от Мартина

Здравейте, мили читатели на Картишок!
Надявам се лятото ви да е горещо и да минава бавно и лежерно.
Днес съм тук, за да ви покажа една нова страничка в арт журнала ми.

Идеята за нея ми дойде, докато разглеждах в Pinterest един от моите бордове.
Много обичам да си запазвам изрази и цитати и съм си направила отделен борд, специално за тях. Така, разглеждайки ги попаднах на цитат, който ме вдъхнови за тази страничка.


Да ви призная, докато гледах всяко клипче с арт журнална страничка на Вики,
много ме загложди, че нямам нейните материали.
Оказа се, че изобщо не е нужно да имам всичко, което тя ползва.
Направих си фон с металик боичките на Прима, с помощта на мокра кърпичка.
След това, с дистрес мастило през стенсил добавих тук-там пукнатини, 
малко паста през друг вид стенсил и някилко вида печати с черно архивно мастило.
Реших, че този печат с цветя на Прима е идеален за фразата ми. 
Оцветих цветята с пастелите на Прима в малко по-ярки цветове, за да изпъкнат.
Остана само да си нарисувам саксията и лейката.
За щастие, те се оказаха лесни за рисуване и оцветяване.
Накрая минах краищата с черно мастило, нещо типично за Вики.
Сенките на сакията, лейката и цветята направих с Pitt Brush маркерите на Faber Castell.
Поръчах си три цвята, защото не се удържах.
Определено вършат страхотна работа и много ми харесват.
Финалните щрихи бяха да си наравя заглавието с печати и типичното за Вики използване на бял и черен тънкописец за акцент.

Това беше от мен.
Надявам се моята страничка да ви е харесала и да ви е вдъхновила.
Не се съмнявайте в себе си, нужно е само да опитате.
Използвайте каквото имате и най-вече въображението си.
Не забравяйте, можете да използвате и готови изображения, дигитални печати, салфетки и оризова хартия за декупаж. 
Всичко е позволено!

До скоро и хубаво лято!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20

ММП 17: Използвай дизайнерска хартия

Привет, любими наши картишочки! Благодарим за прекрасните проекти, които ни показахте в есенно-книжната ни тема . Напълнихте очите и сърцата ни с красота и багри. Що се отнася до темата за този месец, то тя най-накратко може да се обобщи така:  Шкафа отвори, хартия извади, с нещичко я намажи  и веднага покажи! Или с две думи - каним ви да включите дизайнерска хартия в проектите си. Така сме набрали скорост от играта с дизайнерски хартии , която проведохме в Картишок, че няма как да се спрем да творим с тях. През следващия месец ще очакваме да видим вие какво може да измислите. Няма ограничения на марки и видове хартия - може да използвате всичко, включително и дигитални такава. Ако ви липсва вдъхновение - разгледайте Картишок от последните дни - показали сме ви доста интересни проекти, включително с уроци, видеоклипове и разяснения. Що се отнася до наградата - тя ще е ваучер за 20 лв от БГ крафт магазин.  А ето с какво избрахме да ви вдъхновим ние: Аз, Ирена, имам да