Пропускане към основното съдържание

ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Може да е края на октомври и времето навън да ни радва с циганско лято, може някои от вас да са още на морска тема, но е време да се размърдате и да извадите коледните печати, стенсили и щанци. Коледа ей сега ще долети и ще очаква от вас да сте произвели поне по картичка, две. Затова  решихме да ви стимулираме от рано и да ви дадем 2 месеца време да се включите в коледното ни предизвикателство.
Искаме обаче да ви затрудним мъничко.
1. Даваме ви свобода да се вдъхновявате от когото си искате. Български, чуждестранен творец или от себе си... Вие си решавате сами, само моля да посочвате източника на вдъхновение.
2. Няма ограничения и изисквания за брой участия. Но! За да имате възможност да получите наградата ще трябва да се броите за нея. Няма да ви караме да правите  12 Коледни тага, дори и на нас ни се струва мисия невъзможна. Но ви каним да разкажете и покажете любим ваш микс медия дизайнер и да споделите негов коледен проект. Най-интересните разкази ще публикуваме тук, в блога ни за предизвикателства. Така ще напълним заедно това местенце с прекрасни вдъхновения.

Наградата за предизвикателството е осигурена от Крафт нещица и любезната и усмихната Бо. 

Крафт-нещица

http://b-wow.net/


А ето какво подбрахме ние за вас като вдъхновения по темата:

Мартина Стойчева

Има толкова много вдъхновение на тема Коледа в Pinterest, толкова прекрасни и още по-прекрасни творения, че е трудно човек да определи кой най-много му харесва.
За мен вдъхновението на тема Коледа идва веднага, в момента, в който погледна картичките на рускините. Не знам дали е защото живеят на по-хладно и зимата им е доста по-люта, но тези момичета правят от нищо нещо. А резултатите в повечето случаи са  страхотни!
Ако трябва обаче да избера само една от тях и темата да е Коледа, определено ще ви препочръчам да разгледате Ira Angold.
Има потресаващо красиви Коледни картички.




И малко миналогодишно вдъхновение от мен:




Ирена Стефанова

Моят фаворит в Коледните проекти е Viki Papaioanou. В блога ѝ в YouYube канала ѝ може да откриете най-различни проекти - изчистени и много семпли картички, арт-журнални странички и пана. 
Много любимо ми е това нейно платно. Повече за това как е направено може да видите във видеото, като последвате този линк.
 
 


 А тази страничка направих, вдъхновена от следващото нейно видео:
Накрая споделям любимото ми Коледно пано, което може да видите "на живо" в местенцето на Картишок. Направих го вдъхновена от Вики и техниките, които споделя така щедро в YouTube канала си.



Кали

Винаги съм обичала да правя коледни етикети. Намацани с пасти за сняг, мастила и брокати май са били MIX MEDIA преди да съм знаела какво е това. И въпреки, че идеята на Тим Холц за 12 коледни тага - 12 Tags of Christmas  да ми е била известно вдъхновение, моите никога не се получиха като неговите.   Та за това по съвет на Кат любим дизайнер, който да ви вдъхнови ще съм си (скромно-нескромно) аз.




Кат

Много ми е труден старта на коледните проекти, но пък веднъж започнала, нямам спирачки. Най-важното е да се вманиача в някакви цветови схеми - после е лесно. Изборът обикновено ме удря по главата под формата на хартийки, печатче, или пък картичка на някой крафтър. Рядко се спирам на традиционните коледни зелено и червено, да не кажа, че хич не ме вдъхновяват. Но миналата година ми беше графична Коледа в черно-бяло и златно, преди това крафт и червено, синьо, бяло и розово.... а засега съм си харесала едни хартии в лилаво от Бо, така че ще видим накъде ще ме избие. До тогава ви споделям коледните картички на една моя адашка - Кат, която определено може да ви вдъхнови вместо мен.
Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2015/11/better-get-my-skates-on.html


Източник: https://kath-allthatglitter.blogspot.com/2017/11/simon-saystear-it-up.html

Източник и урок в снимки

Източник и уроче тук

Ето и най-любимата ми коледна картичка от миналата година, която запазих за себе си от егоистични подбуди.

А сега е ваш ред. Очакваме коледните ви проекти - колкото по-различни, интересни и оригинални, толкова повече ни радват.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20