Пропускане към основното съдържание

ММП 39: Монохромно

Напук на всички цветни пролетни празници, които ни радват този месец, на нас ни е “Монохромно” и това е темата на новото ни предизвикателство, в което сме ви запазили място за участие :) .
Но първо бързаме да дадем една бая забавена награда от предишното ни предизвикателство:
"MMP 38: Да рециклираме" печели Маги и тя ще получи ваучер от БГ магазинче по неин избор. Да и е честито.
Както виждате, предизвикателствата ни не са особено регулярни, но пък винаги са вдъхновени от нещо и някого, съпроводени с много емоции и добро настроение и се надяваме да ви изкушаваме да се включвате и вие в нашите собствени лудости. Разрешени са всички възможни проекти - както микс медия, така и картички, албуми, тефтери и каквото се сетите още. Като уточнение за монохромното - може да използвате цветовете бяло, черно и един цвят по избор във всичките му нюанси .

Награда имаме и този месец и тя е осигурена от любимото ни магазинче Крафт нещица - ваучер в размер на 30 лв. Там може да намерите боички, цветя и най-вече прелестни и доста тематични хартии, които ще ви улеснят в интерпретацията на темата.

Поли Христова

Някои биха нарекли монохромното “скучно” и лесно , но аз го смятам за висш пилотаж в картичкоправенето, особено ако е съчетано и с изчистеният стил.В това отношение един от фаворитите ми са германките ,които вмъкват в картичките си оригинални детайли, избягвайки "скучния" облик на монохромните творби. Любимият ми вид монохромни картички са така наречените "Бяло върху бяло" "White on white cards" които обикновено са на сватбена или Коледна тематика .Ето една такава, която ви направих за вдъхновение:
Направих и още няколко картички в този стил - както детски, така и мъжки. Тези две са за кръщене, а мъжката за юбилей:

 
Кат

Темата на предизвикателството ни този месец много ми допадна, още повече че съвсем скоро бях на страхотен курс по рисуване (за който ще ви разкажа тези дни в Картишок) и там темата беше Цветовете. Доказаха ни, че няма как да сбъркаш ако избереш един цвят във всичките му нюанси и преливки - винаго ще се получи балансирана творба. Моят опит започна като супер цветна, шарена и не приличаща на нищо мацаница, а завърши в подредено синичко платно.


 Вторият ми опит е картичка за мъж. В нея най-интересното е, че я правих навръх картичкофурийската среща, след половин бутилка вино и събирайки материали от добри другарчета. Ирена

Като разбрах темата за предизвикателството, си казах: "Ами сега! Аз нямам нищо монохромно!"Оказа се обаче, че всъщност аз явно рредпочитам сигурността на еднотонните композиции и имам толкова много монохромни проекти, че ми беше трудно кой да избера
 


 

Мартина

Аз ще ви покажа два лейаута и една арт журнал страничка.
Интересното е, че аз имам моменти, в които умишлено търся малко цвят. Създавам си визуална отмора вероятно. Преди време мислех, че най-добрите проекти се създават именно когато са почти изцяло монохромни. И със сигурност това е най-сигурният начин да не прекалим с цветовете. Но днес мога да кажа,че колкото повече навлизам в микс медията, толкова повече преоткривам цветовете и искам да използвам нови и нови.

Един типичен монохромен лейаут.
 Голям почитател съм на черно-бялата комбинация.


И изцяло монохромна арт журнал страничка.

Очакваме вашите монохромни творби:

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

ММП 17: Използвай дизайнерска хартия

Привет, любими наши картишочки! Благодарим за прекрасните проекти, които ни показахте в есенно-книжната ни тема . Напълнихте очите и сърцата ни с красота и багри. Що се отнася до темата за този месец, то тя най-накратко може да се обобщи така:  Шкафа отвори, хартия извади, с нещичко я намажи  и веднага покажи! Или с две думи - каним ви да включите дизайнерска хартия в проектите си. Така сме набрали скорост от играта с дизайнерски хартии , която проведохме в Картишок, че няма как да се спрем да творим с тях. През следващия месец ще очакваме да видим вие какво може да измислите. Няма ограничения на марки и видове хартия - може да използвате всичко, включително и дигитални такава. Ако ви липсва вдъхновение - разгледайте Картишок от последните дни - показали сме ви доста интересни проекти, включително с уроци, видеоклипове и разяснения. Що се отнася до наградата - тя ще е ваучер за 20 лв от БГ крафт магазин.  А ето с какво избрахме да ви вдъхновим ние: Аз, Ирена, имам да