Пропускане към основното съдържание

ММП 39: Монохромно

Напук на всички цветни пролетни празници, които ни радват този месец, на нас ни е “Монохромно” и това е темата на новото ни предизвикателство, в което сме ви запазили място за участие :) .
Но първо бързаме да дадем една бая забавена награда от предишното ни предизвикателство:
"MMP 38: Да рециклираме" печели Маги и тя ще получи ваучер от БГ магазинче по неин избор. Да и е честито.
Както виждате, предизвикателствата ни не са особено регулярни, но пък винаги са вдъхновени от нещо и някого, съпроводени с много емоции и добро настроение и се надяваме да ви изкушаваме да се включвате и вие в нашите собствени лудости. Разрешени са всички възможни проекти - както микс медия, така и картички, албуми, тефтери и каквото се сетите още. Като уточнение за монохромното - може да използвате цветовете бяло, черно и един цвят по избор във всичките му нюанси .

Награда имаме и този месец и тя е осигурена от любимото ни магазинче Крафт нещица - ваучер в размер на 30 лв. Там може да намерите боички, цветя и най-вече прелестни и доста тематични хартии, които ще ви улеснят в интерпретацията на темата.

Поли Христова

Някои биха нарекли монохромното “скучно” и лесно , но аз го смятам за висш пилотаж в картичкоправенето, особено ако е съчетано и с изчистеният стил.В това отношение един от фаворитите ми са германките ,които вмъкват в картичките си оригинални детайли, избягвайки "скучния" облик на монохромните творби. Любимият ми вид монохромни картички са така наречените "Бяло върху бяло" "White on white cards" които обикновено са на сватбена или Коледна тематика .Ето една такава, която ви направих за вдъхновение:
Направих и още няколко картички в този стил - както детски, така и мъжки. Тези две са за кръщене, а мъжката за юбилей:

 
Кат

Темата на предизвикателството ни този месец много ми допадна, още повече че съвсем скоро бях на страхотен курс по рисуване (за който ще ви разкажа тези дни в Картишок) и там темата беше Цветовете. Доказаха ни, че няма как да сбъркаш ако избереш един цвят във всичките му нюанси и преливки - винаго ще се получи балансирана творба. Моят опит започна като супер цветна, шарена и не приличаща на нищо мацаница, а завърши в подредено синичко платно.


 Вторият ми опит е картичка за мъж. В нея най-интересното е, че я правих навръх картичкофурийската среща, след половин бутилка вино и събирайки материали от добри другарчета. Ирена

Като разбрах темата за предизвикателството, си казах: "Ами сега! Аз нямам нищо монохромно!"Оказа се обаче, че всъщност аз явно рредпочитам сигурността на еднотонните композиции и имам толкова много монохромни проекти, че ми беше трудно кой да избера
 


 

Мартина

Аз ще ви покажа два лейаута и една арт журнал страничка.
Интересното е, че аз имам моменти, в които умишлено търся малко цвят. Създавам си визуална отмора вероятно. Преди време мислех, че най-добрите проекти се създават именно когато са почти изцяло монохромни. И със сигурност това е най-сигурният начин да не прекалим с цветовете. Но днес мога да кажа,че колкото повече навлизам в микс медията, толкова повече преоткривам цветовете и искам да използвам нови и нови.

Един типичен монохромен лейаут.
 Голям почитател съм на черно-бялата комбинация.


И изцяло монохромна арт журнал страничка.

Очакваме вашите монохромни творби:

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Коледен албум за вдъхновение

Днес ви показвам моят проект за нашето коледно предизвикателство  - ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Наградата е осигурена от нашата приятелка Бо и нейният магазин Крафт нещица.
 Обичам да използвам в  моите албуми много микс медия продукти и техники. Почти винаги  заснежавам краищата на дизайнерските хартии с бяла боя/бяло гесо или кракле. За тъмните основи използвам и шаблони, с които добавям десен по целия контур. Много харесвам и как контрастира бялото върху крафт картона и за това тук го използвах за основи за снимките, които изпъстрих със снежинки.   А след като направя декорациите "обледявам" всичко с любимия ми халогенен брокат, който не е много "тежък" и наистина създава леден ефект и малко бляскава тържественост.   Много ми хареса и как всяка страничка носи своето малко послание. Нямаше как да го получа ако не бяха разкошните стикери на Картишок, които може да намерите във всякакви варианти в магазинчето на Бо.  А ако това не ви е дост…

ММП 37:Коледни вдъхновения: всичко е позволено!

Може да е края на октомври и времето навън да ни радва с циганско лято, може някои от вас да са още на морска тема, но е време да се размърдате и да извадите коледните печати, стенсили и щанци. Коледа ей сега ще долети и ще очаква от вас да сте произвели поне по картичка, две. Затова  решихме да ви стимулираме от рано и да ви дадем 2 месеца време да се включите в коледното ни предизвикателство.
Искаме обаче да ви затрудним мъничко.
1. Даваме ви свобода да се вдъхновявате от когото си искате. Български, чуждестранен творец или от себе си... Вие си решавате сами, само моля да посочвате източника на вдъхновение.
2. Няма ограничения и изисквания за брой участия. Но! За да имате възможност да получите наградата ще трябва да се броите за нея. Няма да ви караме да правите  12 Коледни тага, дори и на нас ни се струва мисия невъзможна. Но ви каним да разкажете и покажете любим ваш микс медия дизайнер и да споделите негов коледен проект. Най-интересните разкази ще публикуваме тук, в блога ни з…