Пропускане към основното съдържание

ММП 41 stamping

Налегнати от лятна мараня, омагьосани от горещите дни и мислите за отпуски, без малко да пропуснем тозмесечното предизвикателство. То ще си е лятно - чак до 3 септември, когато с песен ще тръгнем отново на училище, с новите ни идеи и изненади.
 Темата, която сме избрали за мързеливото слънчево лято е лесничка, и не съвсем.

Отпечатай ме!

Печатите са много любими на всички, които се въртят около Картишок. Имали сме съвместни серии заедно с Мигито, която направи за нас много интересни печати за микс медия, Бо, която ни внася всякакви красоти и от Прима и другите водещи марки на пазара, със Софи, която ни разказва за Стампин ъп прелестите, с Руми от Пловдив, която тези дни ме изненада с интересни печати от фоам и с още много други. Част от публикациите за печатите ви припомням отново в тази статия в Картишок: https://www.kartishok.com/2019/07/blog-post.html
Ползването на печати, още повече в микс медия картичките си е направо задължително. Има хора, които го правят толкова добре, че не се налага да ползват дизайнерски хартии въобще. Печати могат да се използват по много начини:
за фон
за надпис
за основен акцент
за разообразяване на дизайнерската хартия
Ще се опитаме в размките на следващите месец два да ви снабдяваме с креативни идеи, техники и любопитни употреби на печатите, които да се изкушите да пробвате и във вашето творчество. Надяваме се да ни последвате в това приключение. Награда разбира ще има за един от вас, избран на случаен принцип, и тя ще е кошничка с печати.
А като споменах награда, време е да я дадем на един от участниците в предишното предизвикателство:
5. Бонка КалинЗа втори пореден месец Боби печели нашата награда, както и специалните благодарности за многобройните и чудесни участия в нашите предизвикателства. Гледам този път обаче има сериозна конкуренция в лицето на ХартАрт Сне с цели 6 участия, така че кой знае, до септември може някой да я измести от призовите места, въпреки серията творчество, в които е потънала с такъв кеф.

Поли Христова


Привет :) Да си призная много харесвам картички с печати и имам две кутии от обувки пълни с различни такива ,но като започна да творя почти винаги забравям за тях .Сигурно защото не ми стоят пред очите, а са сложени под масата ми .За това лятно предизвикателство ви показвам една бъзикнийска картичка с печат на котарак. Изображението ми е  подарък от Иренка . Аз си я определям като нетипична Валентинка ,нищо че 14 февруари отдааааааавна мина / понякога идеите за различни празници ме спохождат доста преди или след самите празници /. Вадете вашите любими печати и цели два месеца ви очакваме тук да ни покажете различни идеи и техники с тях .

Кат

Аз обичам печатите и непрекъснато си купувам нови и стари, без да смогна да ги пробвам всички в картичките си. Но сега съм решила в продължение на месец да правя всеки ден картичка с нов печат, ей така, за да предизвикам себе си. Стартирам от 1 август, надниквайте във фейсбук и инстаграм за да ме следите. А на първо четене ви показвам две картички в крафт, защото това е вълната, която съм яхнала напоследък.Както винаги, ето малко вдъхновения от нета:
Източник:https://layersofink.blogspot.com/2018/07/flamingo-tag-tutorial.html
Източник: http://www.kwernerdesign.com/blog/mixing-custom-colors-for-watercolor-painting-video-1/
Източник: https://www.darkroomdoor.com/blog/alphabet-texture-stamp-cards


 Ето къде да включвате вашите творби:
Ако имате нужда от помощ, пишете ни на мейл или в коментар тук.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20

ММП 17: Използвай дизайнерска хартия

Привет, любими наши картишочки! Благодарим за прекрасните проекти, които ни показахте в есенно-книжната ни тема . Напълнихте очите и сърцата ни с красота и багри. Що се отнася до темата за този месец, то тя най-накратко може да се обобщи така:  Шкафа отвори, хартия извади, с нещичко я намажи  и веднага покажи! Или с две думи - каним ви да включите дизайнерска хартия в проектите си. Така сме набрали скорост от играта с дизайнерски хартии , която проведохме в Картишок, че няма как да се спрем да творим с тях. През следващия месец ще очакваме да видим вие какво може да измислите. Няма ограничения на марки и видове хартия - може да използвате всичко, включително и дигитални такава. Ако ви липсва вдъхновение - разгледайте Картишок от последните дни - показали сме ви доста интересни проекти, включително с уроци, видеоклипове и разяснения. Що се отнася до наградата - тя ще е ваучер за 20 лв от БГ крафт магазин.  А ето с какво избрахме да ви вдъхновим ние: Аз, Ирена, имам да