Пропускане към основното съдържание

ММП 41 stamping

Налегнати от лятна мараня, омагьосани от горещите дни и мислите за отпуски, без малко да пропуснем тозмесечното предизвикателство. То ще си е лятно - чак до 3 септември, когато с песен ще тръгнем отново на училище, с новите ни идеи и изненади.
 Темата, която сме избрали за мързеливото слънчево лято е лесничка, и не съвсем.

Отпечатай ме!

Печатите са много любими на всички, които се въртят около Картишок. Имали сме съвместни серии заедно с Мигито, която направи за нас много интересни печати за микс медия, Бо, която ни внася всякакви красоти и от Прима и другите водещи марки на пазара, със Софи, която ни разказва за Стампин ъп прелестите, с Руми от Пловдив, която тези дни ме изненада с интересни печати от фоам и с още много други. Част от публикациите за печатите ви припомням отново в тази статия в Картишок: https://www.kartishok.com/2019/07/blog-post.html
Ползването на печати, още повече в микс медия картичките си е направо задължително. Има хора, които го правят толкова добре, че не се налага да ползват дизайнерски хартии въобще. Печати могат да се използват по много начини:
за фон
за надпис
за основен акцент
за разообразяване на дизайнерската хартия
Ще се опитаме в размките на следващите месец два да ви снабдяваме с креативни идеи, техники и любопитни употреби на печатите, които да се изкушите да пробвате и във вашето творчество. Надяваме се да ни последвате в това приключение. Награда разбира ще има за един от вас, избран на случаен принцип, и тя ще е кошничка с печати.
А като споменах награда, време е да я дадем на един от участниците в предишното предизвикателство:
5. Бонка КалинЗа втори пореден месец Боби печели нашата награда, както и специалните благодарности за многобройните и чудесни участия в нашите предизвикателства. Гледам този път обаче има сериозна конкуренция в лицето на ХартАрт Сне с цели 6 участия, така че кой знае, до септември може някой да я измести от призовите места, въпреки серията творчество, в които е потънала с такъв кеф.

Поли Христова


Привет :) Да си призная много харесвам картички с печати и имам две кутии от обувки пълни с различни такива ,но като започна да творя почти винаги забравям за тях .Сигурно защото не ми стоят пред очите, а са сложени под масата ми .За това лятно предизвикателство ви показвам една бъзикнийска картичка с печат на котарак. Изображението ми е  подарък от Иренка . Аз си я определям като нетипична Валентинка ,нищо че 14 февруари отдааааааавна мина / понякога идеите за различни празници ме спохождат доста преди или след самите празници /. Вадете вашите любими печати и цели два месеца ви очакваме тук да ни покажете различни идеи и техники с тях .

Кат

Аз обичам печатите и непрекъснато си купувам нови и стари, без да смогна да ги пробвам всички в картичките си. Но сега съм решила в продължение на месец да правя всеки ден картичка с нов печат, ей така, за да предизвикам себе си. Стартирам от 1 август, надниквайте във фейсбук и инстаграм за да ме следите. А на първо четене ви показвам две картички в крафт, защото това е вълната, която съм яхнала напоследък.Както винаги, ето малко вдъхновения от нета:
Източник:https://layersofink.blogspot.com/2018/07/flamingo-tag-tutorial.html
Източник: http://www.kwernerdesign.com/blog/mixing-custom-colors-for-watercolor-painting-video-1/
Източник: https://www.darkroomdoor.com/blog/alphabet-texture-stamp-cards


 Ето къде да включвате вашите творби:
Ако имате нужда от помощ, пишете ни на мейл или в коментар тук.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

ММП 17: Използвай дизайнерска хартия

Привет, любими наши картишочки! Благодарим за прекрасните проекти, които ни показахте в есенно-книжната ни тема . Напълнихте очите и сърцата ни с красота и багри. Що се отнася до темата за този месец, то тя най-накратко може да се обобщи така:  Шкафа отвори, хартия извади, с нещичко я намажи  и веднага покажи! Или с две думи - каним ви да включите дизайнерска хартия в проектите си. Така сме набрали скорост от играта с дизайнерски хартии , която проведохме в Картишок, че няма как да се спрем да творим с тях. През следващия месец ще очакваме да видим вие какво може да измислите. Няма ограничения на марки и видове хартия - може да използвате всичко, включително и дигитални такава. Ако ви липсва вдъхновение - разгледайте Картишок от последните дни - показали сме ви доста интересни проекти, включително с уроци, видеоклипове и разяснения. Що се отнася до наградата - тя ще е ваучер за 20 лв от БГ крафт магазин.  А ето с какво избрахме да ви вдъхновим ние: Аз, Ирена, имам да