Пропускане към основното съдържание

ММП 22: Да полетим!

Желанието за полет е присъщо не само на птиците, но и на хората. Достатъчно е да се научиш да разперваш крилете на ума си и да отваряш вратите на сърцето си, за да пребродиш всички съществуващи и несъществуващи небеса.
Ричард Бах „Джонатан Ливингстън Чайката“.
Избрах тази тема за днешното ни предизвикателство, защото то е специално. На 29 април  блогът ни Kartishok mix media  предизвикателства  и аз празнуваме рожден ден. 
Този блог е моето преждевременно родено бебче, толкова крехко, несигурно пристъпящо и търсещо място  в сърцата ви вече втора година. Съществуването му периодично е поставяно  под въпрос, както и ползата и нуждата от него.
Често ме обвиняват, че бързам, че не умея да изчаквам момента, хората и нещата, искам всичко да става сега и веднага. И са прави – не искам да чакам! Животът е само миг, отлита толкова бързо, че докато се усетя и косата ми вече е бяла с розови отенъци като японска вишна. И както казва сина ми – днес си млада, утре кръстът те боли, а колената почват да  познават какво ще е времето….
Така бързах и с този блог, въпреки че моите любими картишочки ме убеждаваха, че думите „микс медия предизвикателство“ ще изплашат голяма част от участниците ни. Днес,  две години и 21 предизвикателства по-късно ще кажа, че не съжалявам за бързането. А 50-те участника в последното ни предизвикателство ме карат да вярвам, че  има място за този блог в сърцата ви.
Стремежът към откриване на нови висини, на непрекъснато учене и на забавление е вроден у човека, но понякога скучният сив живот го натъпква в ъгъла и не му дава да полети.
Нашето изкуство провокира именно този полет, този символ на безметежното щастие. Кой не е преживявал седенето на килима в два посред нощ след като си завършил картичка, албум или страничка и се чувстваш лек като перце и пълен с радост? Тези моменти, дори и редки да са, според мен си заслужават усилието, разходите, стреса и липсата на сън.
За този полет – на въображението, на сърцето, на мечтите и надеждите ни е днешното предизвикателство. Сложете големите крила и полетете с нас.

 Кат

Ирена

Да ни е честита блогогодинката! Да ни е честита и рожденичката!
А аз политам към Габрово с тези пеперудени АТС-та.



 

 

 

Джиджи (в ретроспекция)







Кали (в ретроспекция) 




 Този месец имаме нов спонсор, който освен награда щедро споделя и любовта ни към микс медията - Руми от Rumilina art & Hobby.

„Да творим заедно“ – това е нашия девиз. Да творим, защото това ни прави щастливи, носи радост на очите и душите ни, кара въображението ни да търси безкрая и чувствата ни да придобият форма и цвят. Правим го заедно с нашите приятели и клиенти в Rumilina Art&Hobby –нашата малка цветна къщурка, под покрива на която съжителстват материали за картички, скрапбукинг, декупаж и Mix Media. Почти всеки уикенд при нас се случват чудеса! Кой ги сътворява? Отговорът е: жадните за творчество и нови знания, търсещите близост със себеподобните и тези, които имат вътрешната потребност да създават. Ако минавате покрай нея, отбийте се! Добре сте ни дошли!

Наградата е: Блокче с дизайнерски хартии, комплект печати и шаблони за изрязване, релефна паста, самосъхнеща глина Fimo, дантели и цветя за декорация
А това картичката, с крилатите ангелчета, която направи Руми за Вашето вдъхновение. Ако сте пропуснали урочето за цветята от паус, може да го видите ТУК .

За Вас подбрахме различни по стил примери за летящи, без значение дали сърцето Ви полита от любов или пилета ви "говорят" за мир, щастие и надежда.

Pagina 7 – Hélène den Breejen – Onafhankelijk Stampin'Up! demonstratrice:

"Just Create" (c) Susie King mixed media art journal:
Find Comfort: Art Journal Page by Shari Carroll for the Simon Says Stamp blog.:
art journal pages | Tumblr:
Steampunk Insects:
 

Това е темата ни този месец. Ако вие обожавате пеперудите или съседката ви е добра фея, или сутрин ви буди розов крилат еднорог, то тази тема е за вас. За вас е и ако свекървата е огнедишащ дракон или винарките от снощи са още около вас!

Чакаме с нетърпение да видим накъде ще полети въображението ви!

Коментари

  1. Четита блогодинка и рожден ден на стопанката! Бъдете все така вдъхновяващи и вдъхновени и летете смело напред и нагоре! А къде е линкито?

    ОтговорИзтриване
  2. Честита блог-годинка и много смели крила за Кати! Аз съм най-редовно четящият фен на блога и вече две години успявам да задържа пръстите си чисти - какъв парадокс! Радвам се, че ви има и че се развивате с времето! Бъдете здрави, вдъхновяващи и себе си!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20