Пропускане към основното съдържание

Напомняне за ММП 23: Altered Art/Промени предмета

Подочухме, че доста от Вас, скъпи наши читатели, вече имате започнат проект за нашето 

ММП 23: Altered Art/ Промени предмета

и се радваме, че успяхме да предизвикаме интереса Ви. Остават точно десет дни края на срока ;) , така че извадете от шкафа буркана от сладкото, старата дъска за хляб, изсъхналата четка от последния ремонт, хастара на старото палто, прежалете една стара книга или пък отмъкнете от рафта с мъжки джаджи нещо подходящо за "пълна промяна".

Аз, Ирена, направих точно така. Отмъкнах една маска за работа с ъглошлайф(или нещо подобно) и я подложих на тотална пълна промяна, докато се превърна в ето тези стиймпънк очила.
 
За повече подробности погледнете в блога ми.

Здравейте! 
Аз реших този път да променя книга. 
За разлика от бутилката е доста по-лесна за изпълнение, защото е равна повърхност. И тук както и при бутилката, просто използвах всичко налично в шкафчетата ми. 
Ето я в началото:


И в края на процеса:


Повече за това как да си направите такава книга както и урок - стъпка по стъпка,
 можете да прочетете в основния блог на Картишок.
Ето от къде почерпих вдъхновение:

Може да разгледате повече в блога на Tiffany  ТУК.


Ако все още не Ви се намират подходящи материали, за да промените предмет, така че да се доближава до нейната книга, никак не се притеснявайте. Все ще успеете да прежалите няколко странички дизайнерски картон или пък не?
Пълна промяна може да се постигне и с опаковъчна хартия, перлен картон, папка за релеф, цветенца и сатенена панделка. Не Ви се вярва  ли?!  Точно тези материали използва Деси от "Черната котка", за да преобрази най-обикновена кутия с капак в сватбена кутия за пожелания, а обикновената тетрадка - в луксозна книга за пожелания.

 И да не забравяме за щедрата награда, която тя осигурява за случайно избрания победител - ваучер за 30 лв, с който ще може на напазарува в нейното магазинче.

Кат 

също се включва с поредната рамка, която е променила с малко боички, пасти и хартии.
"Покрай последния пазар в Икеа се сдобих с много такива рамки в различни цветове. Реших да пробвам да ги разнообразя, макар че да ви призная с дървените рамки се работи много по-лесно отколкото с гадни пластмаси, които не се поддават на лесна обработка. Въпреки мъчението се получи свежа рамка, вместо картичка като част от целия пакет за кръщене, което правих тези дни. "
"С малко закъснение и аз се включвам с втората ми променена кутия. Нали съм си по момчшеките проекти, ще ви покажа колко як моливник може да си направите от разни счупени играчки, които се търкалят по пода в детската. С помощта на малкия ми син налепихме всякакви супергерои, коли, колела, парченца лего и други забавни неща върху стара кутия за моливи. След това боядисахме всичко в матово черно и после позитивирахме релефа с намацани жълта и зелена акрилна боичка пръстчета."

Много сме любопитни какви предмети избрахте да промените. Не се бавете, а ги покажете!

И-и-и, нека вдъхновението да е с вас!
Картишочките

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20