Пропускане към основното съдържание

ММП: 30: Тифани Солорио

Здравейте, мили читатели!
Днес отново е време за ново предизвикателство.
Този месец искаме да ви провокираме с един творец, който много от вас може би познават.

Една симпатична и много сладкодумна дама от Америка -  Тифани Солорио.

Нейният стил е силно разпознаваем и много популярен в социалните медии.
 Характерни за нея са цветята и използването на арт камъчета. Така че, пригответе си цветя, задължително.
Тя има YouTube канал, в който могат да бъдат разгледани огромното й количество клипове, в които показва, обяснява и дава съвети кое, как се прави.
Слушайки приятната музика в клиповете й, можете да гледате в захлас часове.

И само между другото, дръжте по едно око в блога, защото може и да получите вдъхновение от "извора" този месец.
Ето какво сътворихме ние:
Аз бях вдъхновена от нейните изменени бурканчета. (Клипчето можете да гледате тук.) И тъй като отдавна не бях правила такъв проект, реших да преобразя едно малко детско шишенце във вазичка за някои от цветята ми.
Използвах бяло гесо, напукваща паста, три цвята металик боички и малко мика пудра.
За завършек бяха ваксите на Прима.
Така вазичката има и прекрасен аромат!

Здравейте и от мен с новата ми серия АТС-та.
Когато останалите Картишочки избраха Тифани да е новото вдъхновение аз малко се затрудних, защото да си призная честно, когато гледам микс медия клипове в нета рядко обръщам внимание на детайлите, като автор например, защото обикновено ми се случва в полусънните моменти преди да заспя. За моя изненада обаче се оказа, че Тифани е авторка както на по-голяма част от клиповете, от които съм научила основните техники, така и на голяма част от тези които искрено са ме възхитили с артистизма си. 
За тази серия АТС-та за първи път опитах техниката с основа от бяло гесо. Бях я гледала много пъти в клипчета на Тифани като това и това, но все не я бях пробвала (с предизвикателствата тази година освен вас, често предизвикваме и нас самите).
След като нарязах основите от бирен картон избрах фокусната точка да е рамка от бирен картон която украсих с пера, метални елементи, хартиени цветя и прекрасните дантелени цветя на Prima. След като покрих всичко с бяло гесо остана да се позабавлявам с пръскането със цветни спрейчета и разтичането с вода след това. И след като свърших с оцветяването остана само да добавя красивите думички от стикерите на Картишок.

Кат
Харесвам Тифани и нейните свежи, цветни и нежни картички и тагове, затова реших да се опитам и аз да направя нещо подобно на това.
Още повече, че имах и приятен повод - юбилея на свекърва ми. 
Използвах "дървесна" хартия за основа, бяла ембосинг пудра, различни  пасти през шаблон за да придам релеф на фона. После допълних с малко цветя и клонки, които оцветих с оксиди в синьо и жълтичко, надпис и готово.


Харесват ми още няколко урочета от Тифани - набелязала съм една арт-журнал страничка, която изглежда доста лесничка и смятам да я изпробвам в скоро време.

Росалинда

 Привет и от мен! Аз направих тагове за вдъхновение. Следя каналът на Тифани отдавна и харесвам как с лекота преобразява буркани, харесвам и таговете и страничките в артжурнала ѝ. За моите тагове използвах бяло гесо, стенсили, моделираща паста, цветя, рамки, капки направени със силиконовият пистолет, защото не си открих плоските камъчета, малко пръски черно гесо, две дистрес оксид мастила - Worn Lipstick и Picked Raspberry и един кафяв спрей на Dylusions- Melted chocolate за фона на таговете, малко конци и надписи. Очакваме с нетърпение участията.



А за мен Tiffany Solorio беше напълно непозната, но затова пък само след няколко изгледани клипчета и публикации в блога ѝ, предизвикателството беше прието. Така че, ето ги и моите фен-арт тагове.





А победителят в предизвикателството този месец ще получи награда от нас - специално подбрани крафт материали, които да подхождат най-много на стила на Тифани.

Коментари

  1. Хм, трудна тема..и непозната за мен авторка предвид далечния от моя стил, но пък не пречи да разгледам творчеството и да открия нещичко. :) Успех на всички!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, момичета, вие избухнахте отново. Темата е уникално готина. Тази Тифани не съмя чувала, но само гледахки цветните ви произведения и веднага ме вдъхновихте. Дано успея да се включа.

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета, прелестни вдъхновения сте подготвили! Връщам се за трети път да ги гледам! Току виж ме вдъхновите и аз да се включа ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно красиви неща сте спретнали,момичета :)
    Толкова ми е любима Тифани Солорио .. благодаря ви!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20