Пропускане към основното съдържание

ММП: 32 Nika in Wonderland

Привет любими наши картишочки. В последните минути на 29 април аз, Кат, ви поздравявам по случай третия рожден ден на това местенце. Ей така, в шеги и закачки изминаха 31 предизвикателства от първото до днес. Радвам се, че все още сте наоколо и щуреете заедно с нас, позволявате ни да ви предизвикваме, стимулираме да пробвате нови неща и да ги споделяте!
Правото да избера вдъхновител за това предизвикателство беше присвоено нахално от мен, подарък за моя собствен рожден ден днес. Първоначалния ми избор беше една дама, цветна, луда и различна. Бих искала да съм като нея когато порасна.... но екипа на Картишок ме убеди, че тя е твърде голяма лъжица за повечето усти. Така че изборът на днешната вдъхновителка реално е на Мартина, която нарисува толкова разкошно платно, че вдъхнови всички ни да запретнем ръкави и да се потопим в чудния свят на Nika In Wonderland
Ника е творец и учител, който с лекота може да те накара да се впуснеш да рисуваш. Има толкова много нейни клипчета, в който тя маже с пръст небрежно по платното, а резултатът е чудно разцъфнало цвете.

https://www.youtube.com/watch?v=pAJGx04Noqg
Клипче

https://www.youtube.com/watch?v=Vt8fOQJ2uik 

http://www.nikainwonderland.com/2015/10/27/mixed-media-flowers-tutorial/
Източник

Клипче: тук
Мога да ви показвам нейни творби и клипчета цял ден и нощ - тя е щедра в споделянето на уроци, техники и идеи. Вярвам, че има много какво да научим от нея, така че поръчвайте пуканите и се настанявайте пред YouTube.

Спонсор със щедър ваучер в размер на 30 лв е любимата ни Бо и нейното магазинче Крафт нещица - b-wow.net. Там може да намерите голяма част от любимите ни микс медия продукти  - боички, гелове, лепила, печат и шаблони - все неща, които ще ви трябват за да творите в стила на Ника.

http://b-wow.net/

А ето и нашите вдъхновения за вас.


Аз бях силно вдъхновена да нарисувам лице. Нещо типично за Ника.
Най-много ми хареса този тип изпълнение, в едно от последните ѝ клипчета.
Графика на лице и след това няколко вида стенсили и малко паста.
Аз естествено, добавих малко от себе си като добавих малко от любимите ми вакси на Прима, върху релефа и малко печат.


 Моето вдъхновение за вас е една страничка в моя арт-журнал. Много обичам женски лица, които много често присъстват и в произведенията на Ника, но тъй като не съм много добра в рисуването "излъгах" като си принтирах контурите на един любим мой дигитален печат на The East Wind. Пробвах се за първи път да оцветя лицето (како и всичко останало) с акрилни бои и въпреки, че не ми се получи толкова добре колкото с маркерите пак успях да се справя горе-долу.  Остана само да си дорисувам  косата и да добавя венец от рози, които стават изключително лесно и също са характерни за стила на Ника. Контури, текстури, бои и шаблони - общо взето картинката ми отне едни 4-5 часа стабилно мацане и се получи един сполучлив първи опит в изцяло акрилното оцветяване. Разбира се страничката довърших с едно малко послание, което съставих от новите ПЪТНИЧЕСКИ стикери, които ви показахме на срещата в Бургас.

Ирена

Когато чуя за Ника, първото което изниква в ума ми е, нейното интуитивно рисуване... Затова реших да сътворя точно такова платно -  цветно, нарисувано по нейния небрежен начин. 
Маковете са колаж от желипринтове, фонът направих с акрилни боички. Акцент в него са буквите, които нанесох с бяло гесо през стенсил на Тим Холц, черно гесо през стенсил на Каденс, сенки, подсилване на цветовете и нюанси с джелатоси, контури с перманентен черен маркер - така както може да видите тя да го прави в много клипчета и уроци. 

Kat

Толкова е различна и многолика Ника, че аз дори не знаех откъде да я подхвана. Но тъй като в последния месец бях на вълна Капани за сънища, се вдъхнових от едно клипче на тази тема и опитах да го претворя.
https://www.youtube.com/watch?v=-AVgZq34a44&t=0s&index=22&list=PL2W6EvG2vBs2nq1OBJ0xyVZzPxQ0rkRDa
Направих си платно - подарък от мен за мен. Далеч не ми се получи толкова сполучлив капана, но пък мацах и потопих пръстенца в боичките с огромно удоволствие.

Надяваме се, че ще прегърнете новото ни предизвикателство към вас с отворени сърца и умове. Знаем, че има великолепни художници сред вас, и ще ги тормозим да покажат своята интерптетация по темата "Ника". А останалите, които като мен си мислят, че са скарани с това изкуство, просто ще трябва да затворите очи и да опитате - може пък резултатът да ви изненада.
И за финал споделям с вас любимото си платно на Ника:

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20