Пропускане към основното съдържание

ММП 34: Vicky Papaioannou

Здравейте картишочки,
дойде време за дългото ни лятно предизвикателство, което ще трае до края на август. Никак не се колебахме кой да е вдъхновител тук. Избрахме единодушно любимата на всички, които са се докосвали до арт журналите - Вики от

Ако не сте гледали и най-вече слушали нейно клипче, веднага да наваксате тук:
https://www.youtube.com/channel/UCbtWi24JfohnP-sNaVGv-LQ
 После известно време ще ви преследва нейния забавен английски с гръцки акцент, но пък толкова ясно и подробно ще ви е разяснила кое как се прави, че смело ще се впуснете в дебрите на арт журналите и ще започнете да ни показвате прелест след прелест. 
В помощ може да са ви печатите на Мигито, която е и спонсор на лятното ни предизвикателство.
http://migito.com/page/store/16/146/%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D1%81%20%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F%20%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8http://migito.com/page/store/16/146/%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D1%81%20%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F%20%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8


Ако пък имате идея за свой, авторски печат, който да използвате многократно, то тя е винаги на линия и винаги готова да помогне.
Ето какво сътворихме ние, вдъхновени от Вики и нейните цветни странички.
Мартина
За мен тези арт журнални странички са нещо ново. Бях силно впечатлена от нейния стил и реално изгледах всичките ѝ клипчета с такива странички в YouTube. Трябва да кажа, че със сигурност ще продължа да експериментирам и занапред едва ли ще остана само с тези пеперуди, защото е супер зарибяващо.


Признавам си, че за известно време бях зарязала арт журналите в типичната им форма. По-скоро бях преминала на така наречените smash books,  които са много забавни за попълване, но не са "представителни" и са твърде лични за показване. Темата този месец обаче ме вдъхнови да отворя нова страница в чисто новия ми тефер от Слънчоглед и да се опитам да пресъздам стила на Вики. Харесва ми, че нейните странички са ясни като концепция и са много цветни  и свежи. Вдъхновението ми дойде под формата на клипче с животинки.
Втората ми страничка се получи спонтанно, както обикновено става при мен, в резултат на картичка в тези цветове, която правех. Използвах един от любимите си печати на Мигито за надписа и въпреки че по невнимание го размазах, все пак я споделям с вас, и се надявам да сте снизходителни, каквито сме и ние, към всички начинаещи.

През годините моето разбиране за практичността различните видове арт-журнали се променяше. Първият ми тефтер беше една рециклирана за целта А5 книжка с гланцирани странички, преминах през няколко тефтера, чийто странички залепвах една за друга, за да се получи устойчива основа, докато установих, че за мен най-добре работи тефтер с откачащи се странички. А те са най-различни - акварелен картон, обикновен плътен картон, платно, крафт картон. Някои от страничките от последния ми журнал станаха толкова сполучливи, че вече са в рамка.
Основата на страничката, която ви показвам днес е грундирано платно, върху което съм залепила излязани хартиени елементи. Фонът направих с акрилни бои, мастила и печати, а самите хартиени елементи оцветих с оксидни мастила. Надписът също е изрязан от картон. С черен маркер добавих детайли и ето я и нея:

Вярваме, че темата ще ви вдъхнови поне наполовина толкова, колкото вдъхнови преди 2 години Джиджи и тя създаде серия от невероятно успешни странички, първоначално в стил Вики, а после добавяйки по нещо различно, та да станат в стил Джиджи. Ето нейния канал, за новите ни картишочки, които не са попадали досега на нея:
https://www.youtube.com/user/honeybunnyJIJI
А ето и една-две странички от нея:

Вижте няколко от прекрасните странички и на другата ни Картишочка - Кали
А ето и една чисто нова, направена за това предизвикателство лятна страничка ...
За останалите, които не си падат по арт журнали напомняме, че Вики има и много картички - бързи и лесни, за които също често публикува клипчета в канала си. Може да се включите и с картичка в нейн стил - имате два месеца да изгледате няколко стотин видео клипа и да опитате.
Очакваме ви!

Коментари

  1. Въпреки желанието си да участвам ,нещо не мога да се справя с тази версия на линка за качване .Защо трябва постоянно да ги сменят ? :):):)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20