Пропускане към основното съдържание

ММП 40: Do something GREEN today


#citation #green #ecology #quotes
Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k
За останалите - време е за ново предизвикателство.

ММП 40 - Мисли  зелено!

Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  абитуриентите, та чак до разни рекламни билбордове, които твърдяха, че  "на зелено е по умно". Дали е  така не зная, но определно да мислим зелено, екологично и с грижа за  природата е призив, с които всички ние трябва се учим да живеем.
По всички тези и по още куп причини, ви призоваваме да ни покажете вашето "зелено".

Поли Христова

" Моята интерпретация на темата " Зелено" e НЕ изненадващо  картичка от рециклирани материали . Всичко в нея е "втора употреба" :) . Основата е рециклиран крафт картон, ленените парчета са от покривки , хартията с текста е документ за заем на старобългарски , който дъщеря ми намери в една запустяла къща в Еленския балкан, мръсно бялата хартията за плика за писмо и под червеното ленено парче са от кутии , зелената панделка е от някакъв остатък от зелен ленен плат , конопеният конец е от късметчe за Коледа, цветчетата са от червено ленено парче от покривка , плат от стари дънки и некачествени тичинки , които вече се белят и от червени стават розови. Много добре ми се получи :), а сега да видим как вие виждате "зеленото" през вашия поглед .Кат

Аз да си призная, веднага реших че ще правя кактуси до втръсване - докато се науча да ги рисувам, или пък ги намразя окончателно. Ето  първите ми плахи опити от тази нощ.

 Освен тях, ето някои любими мои микс медия нещица, в които зеления цвят във всичките му разновидности, има важна роля:


Мислейки в зелено няма как да не помислим екологично. В този ред на мисли показвам страничка от Арт журналчето ми.
А следващата страничка е лятно-цветна. Надявам се да ви харесва.

Подбрахме за вас някои вдъхновения от интернет пространството, а останалите картишочки също ще се включат с напомняния през месеца.

https://www.darkroomdoor.com/blog/tag/rubber_stamps/page/3/
http://blog.clearsnap.com/2015/02/mixed-media-art-journal-page-spring/

http://blog.canvascorpbrands.com/three-ideas-mixed-media-art-journals/

 И за финал -една снимка от цветния Пловдив, в който вдъхновението дебне зад всеки ъгъл:

Вярвам, че вече сте отворили шкафа и търсите какво зелено да ни покажете. И да нямате нещо в този цвят, силно вярвам, че лесно ще го забъркате - синьото на небето и морето, жълтото на слънцето и сте готови!
Награда разбира се ще има - ваучер в размер на 30 лв  от "Крафт нещица" и тя ще е за един от вас на случаен принцип. Ограничения за брой участия няма - колкото повече, толкова по-голям е шансът ви да спечелите:

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП 44 Миксирай Коледата

Здравейте мили мои, това ще е последното за годината (а най-вероятно и за блога) предизвикателство. То, съвсем очаквано е на Коледна тема. Каня ви да извадите и старите, любими коледни проекти и нови такива и да ги включите в списъка по-долу, за да си спретнем една вдъхновяваща Коледа, така както само ние, картишочки я умеем. Задължителния този път елемент е да отговаря на микс медия жанра.Мисля няма да ви е трудно  - по коледните ни проекти има сняг, пасти, брокати, мастила, водни боички, акрилни такива, вакси и каквото се сетите още, така че си става съвсем миксирана Коледа.  Дали ще има награда - разбира се, тя ще е 20 лв ваучер от любимото ни крафт магазинче, което беше до нас в толкова много предизвикателства.  Крафт-нещицаhttp://b-wow.net/ Благодаря ти, Бо, за подкрепата и обичта, с която ни даряваш всеки път. 

Като споменах награди - имаме да даваме две такива. Победител  в ММП 42 е Снежи и нейните черни котки и тя ще получи подарък от магазин Черната котка, Плевен. А жребия опред…

ММП 43 - Всичко без картички

Здравейте картишочки,
Дълго мислих с какво да ви изкушим и предизвикаме този месец. Есента вече намига с пъстри цветове отвън, идва сезонът на тикви и кратуни, Хелоуин дебне зад ъгъла, и въобще...много и интересни възможности за творене. Обаче! Темата се оформи сама, с малко помощ от Кали, Шми и Поли по време на картичкофурийската среща в Лясковец преди седмица.
Всичко без картички Всеки път се изумявам колко и различни таланти излизат на преден план покрай правенето на картички. Като почнеш от тефтери, албуми (каквито Ем показа на работилничка), скрапбук странички, минеш през Кики /Кирилка Симеонова/ и нейните разкошни хартиени цветя,  цветя от плат и фоамиран, шапки, ах шапките, с които се киприха всички деца и голяма част от възрастните, смешното коледно джудже на Гуглова, и накрая ахнеш като видиш куклата от глина на Асето.
Много хобита, обединени от страст да предадеш емоции и да зарадваш някого. Каним ви да се включите и вие и да дадете идеи какво друго можем да творим, освен ка…

Време за награди

Мили мои картишочки,
Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно!
И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блога. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук.
Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20 дни…